top of page

BerkiCold
Krachtpatser in zijn klasse
, geschikt voor de meeste branden.

Toepassing

Geschikt voor de meeste branden
BerkiCold is een schuimconcentraat en is te gebruiken in draagbare brandblussers, als toevoeging bij bluswater, maar ook geschikt als premix voor sprinklerinstallaties en geschikt voor grootschalige bos- en oliebranden.

Het voldoet aan de NEN 1568-norm voor A, B, D, en F branden (respectievelijk branden van vaste stoffen, vloeibare stoffen, metalen en olie/vetten). “Het concentraat is dus geschikt voor huis-tuin-en-keukengebruik, maar ook bijvoorbeeld in de petrochemie en kan zelfs kerosine en ethanol blussen. Daarbij is het ook nog eens geheel vrij van de verboden PFAS”

Niet afdichten, maar verkoelen
Het ontwikkelingsverhaal van BerkiCold is bijzonder. “BerkiCold koelt de brandhaard af”, terwijl normaal schuimconcentraat afdichtend werkt”. “De oorsprong van ons product ligt bij de kernramp van Tsjernobyl (1986). Na de ramp is door biochemici onderzocht hoe straling uit bijvoorbeeld groenten gehaald kon worden: dat kan door de moleculen te isoleren. Ditzelfde proces van isoleren kan warmte wegnemen. In de Verenigde Staten is dit verder ontwikkeld voor brandblussystemen. Dit product, dat al jaren gebruikt wordt, hebben wij verbeterd: het is nu niet alleen geschikt voor branden van vloeibare stoffen, maar ook voor A, D en F branden.” En sinds 2021 ook toegepast in onze gecertificeerde schuimblusser op de Lithium branden.

Benieuwd waar of BerkiCold voor u de oplossing kan zijn?

Neemt u gerust contact op.

bottom of page