Toepassing brandblusser

De brandveiligheid in en rondom een gebouw omvat veel maatregelen.

Brandblussers en brandslanghaspels zijn belangrijke onderdelen in het kader van de brandveiligheid. Brandblussers zijn zeer bruikbaar in het begin van een brand, mede door de snelle verplaatsbaarheid en doordat de blusser direct ingezet kan worden.

 

De brandblusser dient op de juiste plek te hangen, zodat de blusser snel binnen handbereik is, daarnaast is het van belang dat u een brandblusser heeft hangen met de juiste brandklasse.

Wij kunnen u hierover een goed advies geven.

 

Voor meer informatie over de verschillende brandklassen kunt u op de pictogrammen klikken.

Sproeischuimblussers

Bestemd voor de volgende klasse:

De EcoCold sproeischuimblussers zijn tevens geschikt voor de klasse: 

*

Sproeischuimblussers veroorzaken weinig nevenschade bij gebruik en kunnen zonder gevaar gebruikt worden op electrische apparatuur. 
Door de speciale sproeinozzle is de blusstraal niet electrisch geleidend.
Om deze twee belangrijke redenen worden sproeischuimblussers steeds meer toegepast.

Werking

Het schuim dringt diep door in vaste stoffen als papier en hout en is eveneens zeer effectief op vloeistoffen. 
Schuim heeft een stikkende en verkoelende werking op diversen materialen en vloeistoffen.
Door deze bluseigenschappen is deze blusser geschikt voor het gebruik in kantoren, werkplaatsen, showrooms , scholen, ziekenhuizen. 

Keuze uit 2 type sproeischuimblussers:

U kunt bij Berki kiezen uit 2 type sproeischuimblussers, dit zijn de standaard type sproeischuimblussers of de EcoCold sproeischuimblussers.

Hieronder ziet u een extra toelichting van de EcoCold blussers en kunt u een keuze maken uit onze diversen sproeischuimblussers.

* D klasse geldt alleen bij 9 liter EcoCold

 

EcoCold

Diversen modellen sproeischuimblussers

Bij alle typen EcoCold schuimblussers is het toegepaste blusmiddel BerkiCold. 
 

 

Dit is een blusmiddel van niet giftige organische en/of anorganische fluor bestandsdelen, dat samen met een biologisch

schuimvormend middel ervoor zorgt dat er een afdekkende laag over het brandend oppervlak ontstaat en een koelend en impregnerend effect heeft.

Deze brandblussers zijn uitermate geschikt voor; woningen, bedrijven, vaar- en voertuigen.

De brandblussers met een inhoud van 2 en 3 liter worden geleverd met een transport klembeugel, de 6 en 9 liter worden geleverd met een ophangbeugel voor wandmontage. 

DAARNAAST IS DE ECOCOLD DIVERSEN MALEN GETEST EN GESCHIKT BEVONDEN VOOR HET BLUSSEN 

VAN LITIUM (batterij/accu) BRANDEN.

2 liter EcoCold

6 liter EcoCold

3 liter EcoCold

9 liter EcoCold

2 liter

6 liter

3 liter

6 liter HCA

Folder constant pressie sproeischuimblusser (ECO).

Folder HCA sproeischuimblusser

Folder EcoCold Sproeischuimblusser

De schuiminhoud van onze brandblusserlijn EcoCold met de inhoud van respectievelijk 2 liter, 3 liter, 6 liter en 9 liter dienen om de 5 jaar vervangen.

Dit dient uitgevoerd te worden met de onderhoudstermijn van (U.O.-1 / 5jaar ), (revisie / 10 jaar ), (O.U.-2 / 15 jaar ) en maximale leeftijd van 20 jaar.

Wanneer de brandblusser de maximale leeftijd heeft bereikt, conform de NEN-2559, van 20 jaar dient deze brandblusser te worden afgevoerd en ingeleverd te worden bij een KCA-depot of bij een erkend onderhoudsbedrijf.

 

Dit dient uitgevoerd te worden conform de richtlijnen van Berki Brandbeveiliging BV.

Brandslanghaspels

Berki brandslanghaspels zijn Kiwa goedgekeurde brandslanghaspels volgens de EN671-1, en voorzien van plaatstalen haspelbladen, welke epoxy polyester gecoat zijn in de kleur RAL3000.

De brandslanghaspels worden standaard geleverd met montageset, volgens de EN694 goedgekeurde volrubberslang met Eurojet straalpijp, doorstroomafsluiter voorzien van kogelafsluiter, slanggeleider en straalpijphouder.

Hieronder vind u de maten van de haspels die Berki kan leveren.

Bestemd voor de volgende klasse:

 

Folder brandslanghapels

Folder brandslanghaspelkasten

Combikasten

Buiten hierboven vermelde standaard (maten) brandslanghaspels, levert Berki Brandbeveiliging tevens diverse afwijkende maten en uitvoeringen, zoals haspelbladen in afwijkende maten en materiaalsoorten.

Bovendien levert Berki beschermkasten t.b.v. bovengenoemde haspels. 
Alle Berki Brandslanghaspels voldoen aan de daarvoor geldende NEN normering.

Brandslanghaspelkasten - Combikasten

Deze haspelkasten zijn van degelijke kwaliteit, uit plaatstaal vervaardigd en voorzien van een poedercoating als grondlaag in de kleur RAL 3000. 
Berki haspelkasten zijn leverbaar in enkelvoudige uitvoering voor alle brandslanghaspels alsmede een combikast voor het brandslanghaspel en een brandblusser, voorzien van afzonderlijke deuren met langgrip en magneetsluiting alsmede los bijgeleverde stickers met inhoudsaanduiding. 
Berki brandslanghaspels zijn zowel met links- als rechtsdraaiende deuren te monteren en voorzien van montagepunten voor Berki brandslanghaspels, slanggeleider en straalpijp, alsmede voorgeboorde gaten voor kastmontage en uitdrukschijven voor de aanvoerleiding. 

Berki brandslanghaspelkasten zijn geschikt voor zowel opbouw als inbouw. 
Voor inbouw zijn aparte inbouwdaglijsten extra leverbaar.

Berki brandslanghaspelkasten en combikasten zijn verkrijgbaar in de maten:

*Geldt alleen voor combikasten.

Alle Berki Brandslanghaspels voldoen aan de daarvoor geldende NEN normering.

Daglijsten t.b.v. het inbouwen van alle bovenvermelde kasten: 

- D1 geschikt voor alle kasten t.b.v. brandslanghaspel bladmaat 480. 
- D2 geschikt voor alle kasten t.b.v. brandslanghaspel bladmaat 600. 
- D3 geschikt voor alle combikasten t.b.v. brandslanghaspel bladmaat 480 met brandblusser. 
- D4 geschikt voor alle combikasten t.b.v. brandslanghaspel bladmaat 600 met brandblusser. 

Kooldioxyde (CO₂) blusapparaten

Kooldioxyde, of CO₂ brandblusapparaten zijn geschikt voor het bestrijden van vloeistofbranden in de omgeving van onder spanning staande
apparatuur of installaties.
Kooldioxyde-brandblussers worden dan ook veelvuldig toegepast in keukens, laboratoria, machines, schakelruimtes, werkplaatsen en dergelijken. 

Bestemd voor de volgende klasse:

Werking


Koolzuursneeuwblusapparaten zijn geschikt voor het blussen van vloeistof branden en branden van onder spanning staande apparatuur. Het grootste voordeel van dit blusapparaat is dat de blusstof instrumenten niet kan aantasten of vloeistoffen verontreinigen.

Het blusmiddel is een gas, geeft weinig nevenschade en is niet elektrische geleidend. De blussende werking van koolzuursneeuw (CO₂) berust in de hoofdzaak op het verdringen van zuurstof.

 

Diversen modellen Kooldioxyde (CO₂) blusapparaten

2 kilo

5 kilo

20 kilo

Folder Kooldioxyde, of CO₂ brandblusapparaten

Poederblussers

Bestemd voor de volgende klasse:

De Berki Brandbeveiliging B.V. poederblussers zijn gekeurd volgens het Besluit draagbare blustoestellen en zijn voorzien van het daaraan verbonden rijkskeur. 
De poederblussers staan permanent onder werkdruk (constant pressie), zijn voorzien van een drukindicator en zijn snel en eenvoudig inzetbaar. 
Op plaatsen waar grote brandrisiko’s van vaste stoffen (brandklasse A), vloeibare stoffen (brandklasse B) en gassen (brandklasse C) aanwezig zijn, zorgen de blussers voor een uitstekende brandbeveiliging. 

Een poederblusser heeft een groot blussend vermogen, is geschikt voor vele soorten branden, niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig.

Werking

Een poederblusser heeft een inhoud gebaseerd op een zout, wat een anti-katytische werking op de voortplanting van een brand heeft. Dit draagt er zorg voor dat de verbranding effectief wordt gestopt.

Deze blusser is voor organische branden (hout papier textiel) het meest effectief.
Nadeel van deze blusser is dat het zout een vervuilend en mogelijk schadelijk effect heeft op de omgeving (elektronische apparatuur ed.) 
De blusstof komt als een poederwolk in de ruimte en verspreidt zich door de totale ruimte.

 

 

Diversen modellen poederblussers

6 kilo

9 kilo

12 kilo

50 kilo

 
Controle en het onderhoud van kleine blusmiddelen.

Voor de controle en het onderhoud van kleine blusmiddelen heeft Berki goed opgeleide monteurs in dienst. Naast technische opleidingen beschikken de monteurs ook over de noodzakelijke brandweerkennis. In onze modern ingerichte werkplaats kunnen wij alle typen brandblussers controleren en onderhouden. Met onze goed uitgeruste voertuigen kunnen wij ook op locatie de noodzakelijke werkzaamheden verzorgen.

Berki is erkend door het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) en Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), voorts is Berki lid van de VEBON-NOVB.

Voor meer informatie belt of mailt u via onze contactgegevens.