top of page

Brandblussers
Berki heeft als enige in Nederland een schuimblusser voor de A, B, F & Lithium branden

Toepassing

De brandveiligheid in en rondom een gebouw omvat veel maatregelen.

Brandblussers en brandslanghaspels zijn belangrijke onderdelen in het kader van de brandveiligheid. Brandblussers zijn zeer bruikbaar in het begin van een brand, mede door de snelle verplaatsbaarheid en doordat de blusser direct ingezet kan worden.

 

De brandblusser dient op de juiste plek te hangen, zodat de blusser snel binnen handbereik is, daarnaast is het van belang dat u een brandblusser heeft hangen met de juiste brandklasse.

Wij kunnen u hierover een goed advies geven.

schuimblussers

Schuimblussers

Klasse A
Klasse B
Klasse F
Li brandklasse.png

Sproeischuimblussers veroorzaken weinig nevenschade bij gebruik en kunnen zonder gevaar gebruikt worden op electrische apparatuur. 
Door de speciale sproeinozzle is de blusstraal niet electrisch geleidend.
Om deze twee belangrijke redenen worden sproeischuimblussers steeds meer toegepast.

Werking

Het schuim dringt diep door in vaste stoffen als papier en hout en is eveneens zeer effectief op vloeistoffen. 
Schuim heeft een stikkende en verkoelende werking op diversen materialen en vloeistoffen.
Door deze bluseigenschappen is deze blusser geschikt voor het gebruik in kantoren, werkplaatsen, showrooms , scholen, ziekenhuizen. 

Keuze uit 2 type sproeischuimblussers:

U kunt bij Berki kiezen uit 2 type sproeischuimblussers, dit zijn de standaard type sproeischuimblussers geschikt voor de brandklasse A en B, daarnaast levert Berki een Ecocold blusser die geschikt is voor A, B, F en lithium branden, door de toepassing van ons schuim BerkiCold is dit mogelijk.

Voor de lithium branden zijn we conform NTA8133-2021 gecertificeerd door de Kiwa.

Ecocold blussers

De ecocold lijn van Berki is geschikt voor vrijwel alle brandklassen. 

De blusser is leverbaar in de 2,3,6 alsmede 9 liter uitvoering.

Schermafbeelding 2021-03-12 om 11.31.43.

Poederblussers

Klasse A
Klasse B
Klasse C

De Berki poederblussers zijn gekeurd volgens het Besluit draagbare blustoestellen en zijn voorzien van het daaraan verbonden rijkskeur. 
De poederblussers staan permanent onder werkdruk (constant pressie), zijn voorzien van een drukindicator en zijn snel en eenvoudig inzetbaar. 
Op plaatsen waar grote brandrisico’s van vaste stoffen (brandklasse A), vloeibare stoffen (brandklasse B) en gassen (brandklasse C) aanwezig zijn, zorgen de blussers voor een uitstekende brandbeveiliging. 
Een poederblusser heeft een groot blussend vermogen, is geschikt voor vele soorten branden, niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig.

Werking

Een poederblusser heeft een inhoud gebaseerd op een zout, wat een anti-katytische werking op de voortplanting van een brand heeft. Dit draagt er zorg voor dat de verbranding effectief wordt gestopt.

Deze blusser is voor organische branden (hout papier textiel) het meest effectief.
Nadeel van deze blusser is dat het zout een vervuilend en mogelijk schadelijk effect heeft op de omgeving (elektronische apparatuur ed.) 
De blusstof komt als een poederwolk in de ruimte en verspreidt zich door de totale ruimte.

De poederblussers zijn leverbaar in zowel de 1,2,6,9 alsmede de 12 KG, voor een groter formaat zult u naar een verrijdbare eenheid gaan die Berki ook kan leveren.

Poederblusser

Co2 blussers

Klasse B

Kooldioxyde, of CO₂ brandblusapparaten zijn geschikt voor het bestrijden van vloeistofbranden in de omgeving van onder spanning staande
apparatuur of installaties.
Kooldioxyde-brandblussers worden dan ook veelvuldig toegepast in keukens, laboratoria, machines, schakelruimtes, werkplaatsen en dergelijken. 

Werking


Koolzuursneeuwblusapparaten zijn geschikt voor het blussen van vloeistof branden en branden van onder spanning staande apparatuur. Het grootste voordeel van dit blusapparaat is dat de blusstof instrumenten niet kan aantasten of vloeistoffen verontreinigen.

Het blusmiddel is een gas, geeft weinig nevenschade en is niet elektrische geleidend. De blussende werking van koolzuursneeuw (CO₂) berust in de hoofdzaak op het verdringen van zuurstof.

De Co2 blussers zijn leverbaar in zowel de 2 en 5 kg voor een groter formaat zult u naar een verrijdbare eenheid gaan die Berki ook kan leveren.

CO2 blusser
bottom of page